dimarts, de setembre 25, 2007

Aquí hi va passar Barbarrossa!!!


JA ha arribat l'hora! faré cas a l'Alenah i penjaré algunes imatges del meu erasmus en l'illa on Barbarrossa, Dragut i altres temibles pirates del Mediterrani, saquejaven poblacions i es menjaven els espaguetis i les lassanyes (diumenge és el dia de la lassanya) de la població local: SÍCILIA!! (Més val tard que mai no?)
Sabíeu que a PAlermo hi ha els dos teatres més grans d'Europa? i que estan a 15 minuts un de l'altre? ja és curiós ja això! Teatro Massimo el número 1, i Politeama el número 2, foto del number one:

A Sicília hi ha passat tot quisqui: romans, cartaginesos, grecs, àrabs, normands, francesos, CATALANS!!, espanyols, borbons, àustries, piemontesos, ... vaja, les rambles!
Els pas de tots aquests pobles en l'illa es va deixar notar sobretot en l'art i en la religió, cosa fàcil de veure caminant per Palermo, on trobes antigues mesquites transformades en esglésies, o sinagogues transformades en mesquites, o esglésies ortodoxes transformades en esglésies catòliques. A més, la Catedral de Palermo com la de Monreale o la de Cefalú, és una barreja d'estils arquitectònics molt curiosa i maca que no desentona amb una illa tant diversa on tant bon punt et trobes edifices de fa 200 anys molt ben restaurats i sencers fins a l'última peça o runes gregues superbenconservades, com edificis fets pols i alguns d'ells d'ús públic!!!

Catedral de Palermo, art normà, influències àrabs i amb arcs catalans!




i a sota, Amfiteatre grec a Siracussa





Pantocrator Catedral Cefalú

edifici no gaire cuidat de Palermo
Al proper post: menjar, mar i muntanya!